Dystrocentrum

Požičovňa kompenzačných pomôcok

Ozvena 1/2024

Pozvánka na Jarný turnaj v hre boccia - 28. 4. 2018

Milí priatelia športu,              

srdečne Vás pozývame na 28. apríla do telocvične Špeciálnej základnej školy, Nevädzová 3  (areál školy opri OC Retro). Bude sa tu konať piaty ročník turnaja v hre boccia pod názvom: Jarný turnaj

Organizuje ho naše občianske združenie Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR prostredníctvom svojho športového klubu ŠK OMD Boccian Bratislava pod záštitou starostu MČ Ružinov Dušana Pekára. Úlohou turnaja je zoznámiť širšiu verejnosť, najmä seniorov a ľudí s akýmkoľvek zdravotným postihnutím s hrou boccia. Cieľom tohto zoznámenia je umožniť športové vyžitie aj týmto skupinám, kde možnosť výberu športu je limitovaná, či už vekom alebo zdravotným stavom.

Princíp hry je veľmi jednoduchý. Hrá sa v interiéri, na vyznačenom ihrisku, kde majú súperi červené, alebo modré kožené loptičky. Ich úlohou je čo najväčší počet lôpt svojej farby vhodiť k cieľu, čo je v tomto prípade biela loptička, tzv. jack. Možné je samozrejme vyrážanie súperových loptičiek!

Turnaju sa môžu zúčastniť všetci, aj bez akejkoľvek skúsenosti s touto hrou, len musia spĺňať jedno z týchto kritérií:

1. seniori

2. jednotlivci so zdravotným postihnutím bez rozdielu veku

Dobrovoľníci každému záujemcovi o túto hru, ochotne vysvetlia jej jednoduché pravidlá, ktorá je v napr. v Taliansku medzi seniormi veľmi obľúbená. Na Slovensku je tento šport rozšírení hlavne medzi ľuďmi so zdravotným postihnutím.

Program:

09:30  otvorenie telocvične (ak nie ste na vozíku, prineste si športovú obuv)

09:30 - 10:15  prezentácia účastníkov, zoznámenie sa s hrou a pravidlami

10:15 -  začiatok turnaja

12:30 – slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdanie cien starostom Ružinova

Sociálne zariadenia:

Bezbariérové sa nachádza v areáli školy vo vedľajšej budove, 50 metrov od hracej  haly.

Mapa dejiska:

https://www.facebook.com/OMDvSR/photos/a.125263004179917.9975.123625377677013/1740525615986973/?type=3&theater

Parkovanie:

Parkuje sa v areáli školy, 30 metrov od hracej telocvične. Parkovanie je bezplatné.

Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR (OMD V SR) je občianske združenie s celoslovenskou pôsobnosťou, ktorého členmi sú osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, hlavne osoby so svalovou dystrofiou a inými nervovosvalovými ochoreniami.

V rámci mestskej časti Ružinov poskytuje odborné špecializované sociálne poradenstvo a prevádzkuje požičovňu kompenzačných pomôcok. Viac o činnosti OMD v SR sa dozviete na www.omdvsr.sk

Tešíme sa na Vašu účasť!

Vaše OMD-čko

Naši partneri