Dystrocentrum

Požičovňa kompenzačných pomôcok

Ozvena 1/2024

Výsledky - Majstrovský prebor v šachu Organizácie muskulárnych dystrofikov v SR 2018 - Putovný pohár Karola Trníka

Hotel Máj, Piešťany 20. – 22. 11. 2018
Turnaj zorganizovalo občianske združenie Organizácie muskulárnych dystrofikov v SR v dňoch 20. – 22. novembra 2018, v piešťanskom hoteli Máj. Už 9. ročníka sa zúčastnilo 11 šachistov z celého Slovenska.  Hralo sa podľa pravidiel FIDE, s využitím elektronických šachových hodín, 2 x 35 na ťahy.

Hráči boli rozdelení do dvoch skupín, kde medzi sebou zohrali  vzájomné partie „každý s každým“ buď biele alebo čierne.  Prví traja z každej skupiny postúpia do finálovej skupiny, pričom sa im zarátavajú partie s postupujúcimi. Tam zohrajú partie s postupujúcimi z druhej skupiny. Rovnaký kľúč platí aj partie v skupine o 7. – až 12. miesto. Spoznali sme nového držiteľa Putovného pohára Karol Trníka, ktorým sa stal 22. ročný Viliam Perniš. Stal sa tak najmladším víťazom tejto prestížnej trofeje. Získal ju zaslúžene, lebo vyhral všetkých osem partií. Druhé miesto získal päťnásobný víťaz turnaja Marcel Dirnbach a bronze medzi Fýbrym a Blažekom musel rozhodnúť až žreb! Rovnaký počet bodov mala aj obhájkyňa minuloročného prvenstva Erika Kostová, ale počet víťazstiev s “čiernymi“ hovoril v jej neprospech.

Hlavným rozhodcom turnaja bol Viliam Perniš st., ktorému asistovali najskúsenejší hráči Dirnbach s Fábrym.   1. Viliam Perniš ml. (Poluvsie)  2. Marcel Dirnbach (Nové Mesto nad Váhom) 3. František Fábry ( Žikava) 4. Jozef Blažek (Bratislava) 5. Erika Kostová ( Kurov) 6. Viliam Krajč (Veľká Lomnica) 7. Marian Klimčo (Hanušovce nad Topľou) 8. Stanislav Vavrek (Kučín) 9. Tadeáš Wágner (Spišský Hrhov) 10. Lucia Mrkvicová (Bratislava) 11. Martin Benčat (Pezinok)
 
Turnaj finančne podporili: Timed, s. r. o., COPY OFFICE, s. r. o.
 
Ceny pre víťazov do turnaja darovali: Timed s. r. o, Kaktus Bike s. r. o., Double P s. r. o., CU PROPERTIES, a. s.,

Organizátor:  Šachový klub Organizácie muskulárnych dystrofikov v SR  
 
Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR (OMD V SR) je občianske združenie s celoslovenskou pôsobnosťou, ktorého členmi sú osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, hlavne osoby so svalovou dystrofiou a inými nervovosvalovými ochoreniami. Združenie sa svojou aktivitou a činnosťou snaží poskytovať nielen svojim členom odborné, ale aj ľudské zázemie.
 
Všetky podstatné informácie (program turnaja, zoznam prihlásených hráčov atď) o turnaji si prosím pozrite na našom šachovom webe: www.sachomd.sk.  
 
Kontakt: Jozef Blažek, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. , 0948 529 976

Tlačová správa (.pdf)

Zoznam zúčastnených hráčov (.pdf)

Vylosovanie - skupiny (.pdf)

Vylosovanie - finále (.pdf)

Výsledky (.pdf)

Naši partneri