Dystrocentrum

Požičovňa kompenzačných pomôcok

Ozvena 1/2024

Tlačová správa: Celoslovenské stretnutie členov OMD v SR 2018

Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR organizuje v Hoteli Máj v kúpeľnom meste Piešťany Celoslovenské stretnutie svojich členov.

Stretnutie, ktoré sa uskutoční  od 22. do 25. novembra 2018 sa organizuje pravidelne každý rok. „Tento rok sa ho zúčastní cca 107 osôb, z ktorých až 25 je odkázaných na pohyb s  elektrickým vozíkom. V tom spočíva špecifickosť tohto stretnutia,“ uviedla predsedníčka združenia Mgr. Andrea Madunová.

Pre účastníkov je pripravený bohatý program zameraný na poskytovanie špecifických informácií, na kultúru, oddych a posilňovanie vzájomnej svojpomoci. Tento ročník je venovaný významným výročiam – 50 rokov od vzniku Kolektívu muskulárnych dystrofikov čo bolo ešte odčlenenie od Československého zväzu invalidov a 25 rokov od vzniku samostatného občianskeho združenia, jeho registrácie na Ministerstve vnútra SR.

 Úvod stretnutia bude patriť spomienkam a historickým fotkám, privítame a oceníme vzácnych hostí z českej Asociácie muskulárnych dystrofikov, Anny Šiškovej, Juraja Barbariča a ďalších. Na navodenie príjemnej atmosféry nám zahrá Dorota Nvotová.

Piatkové doobedie už tradične patrí obľúbenej výstave kompenzačných pomôcok. Je určená pre účastníkov stretnutia, ale aj pre iných návštevníkov. Na výstave sa predstaví 12 firiem dovážajúcich na Slovensko kompenzačné pomôcky. „Naši členovia si môžu na jednom mieste vyskúšať rôzne pomôcky, porovnať ich vlastnosti, spýtať sa predajcov na všetky potrebné informácie, ktoré ich o pomôcke zaujímajú a potrebujú ich mať zodpovedané“ povedal Mgr. Tibor Köböl, sociálny poradca OMD v SR. Popoludní sa naplno rozbehne OMDácke trhovisko a milovníci pekných vecí si môžu prezrieť výstavu výrobkov členov organizácie, prípadne si aj niečo pekné kúpiť. Tiež sa môžu členovia zapojiť do boccia turnaja. Večer bude patriť dystrolotérii a rockovej skupine No One.

V sobotu doobeda sa dozvieme informácie o novinkách v zákone o kompenzáciách vďaka našim poradcom - Mgr. Tibor Köböl, Mgr. Andrea Madunová, Mgr. Alena Hradňanská. Poobede nás príde zabaviť Dano Dangl a jeho hostia. V rámci VAU – tvorivých aktivít budú môcť účastníci vyrobiť krásne spomienkové predmety a zároveň sa môžu zúčastniť individuálneho poradenstva u našich sociálnych poradcov. Tiež budú mať všetci možnosť zapojiť sa do Dystrolympiády, do tradičných disciplín: turnaj v boccii, lúštenie krížoviek, osemsmeroviek, sudoku a žolíkový turnaj. Večerný program osvieži jeden z najlepších slovenských folkových spevákov Peter Janku.

„Dúfame, že sa našim členom bude pripravený program páčiť“ dodal Jozef Blažek.

„Milí naši členovia, tešíme sa na Vás!“ za celý organizačný tím dodala predsedníčka združenia Mgr. Andrea Madunová.

Rôznym materiálom na pobyt, cenami do súťaží Dystrolympiády a tomboly prispeli:

RONA Vydavateľstvo TRIAN, Krajčírovič a Chowaniec - Vínne pivnice Svätý Jur, spol.s r.o., Kaktus Bike s. r. o., CU PROPERTIES, a. s., COPY OFFICE s. r. o., DoubleP s.r.o., firmy vystavujúce na Celoslovenskom stretnutí OMD v SR 2018, členovia OMD v SR a Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR.

Nepokryté náklady sme uhradili zo získaných 2% z daní fyzických a právnických osôb.

Všetci umelci vystúpia bez nároku na honorár.

Kontakt: Jozef Blažek, 0948 529 976, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Tlačová správa (.pdf)

Program (.pdf)


Naši partneri